Trasa poti

Trasa pohoda je razdeljena na dve težavnostni stopnji:

  • Družinski krog (modra linija)
  • Mladinski pohod (zelena linija)
  • Klasični krog (rdeča linija)

Družinski krog je enostavnejši in je namenjen predvsem pohodnikom, ki niso vajeni daljših pohodov ter družinam z otroki (4+). Pot je speljana od starta pri osnovni šoli Topol (680 m) preko ali po spodnji liniji mimo Polhograjske Grmade (898 m) do turistične kmetije Gonte, kjer se lahko odpočijete in okrepčate, otroci pa se poigrajo na igralih. Če se izognete vzponu na Grmado je pot v dolžini 7,6 km (obe smeri) relativno položna gozdna pot. Predviden čas pohoda je odvisen predvsem  od vaše in otrokove kondicijske pripravljenosti ter trajanja odmorov.

.

Mladinski pohod je malce zahtevnejši kot družinski krog. Prvi del poti do turistične kmetije Gonte poteka po isti trasi kot družinski, nato pa mimo Tošča po slikoviti poti do koče na Govejku. Po kratkem počitku sledi le še spust mimo Micke do gostilne Legastja, kje se organiziramo za prevoz do izhodišča pohoda na Katarini.  

Klasični polhograjski krog je nekoliko zahtevnejši, a ne pretirano in je primeren za vse, ki imate le malo pohodniške kondicije in volje ter predvsem zelo radi uživate v prelepih razgledih in naravi. Pohod je dolg cca 19 km, premagate 1.400 m višinske razlike, za pot s postanki pa potrebujete predvidoma 7 ur (neto hoje 5 ur). Potopisni opis poti si lahko preberete v meniju Začetki. 

Facebooktwitterlinkedin